tirsdag 10. november 2009

Pysa.


Du vet hvordan det er musesesong hvert eneste år, og alle løper til nærmeste jerniabutikke for musefeller. Vel, tror du ikke kanskje musene snart har lært at de skal holde seg unna fella? Kanskje vi alle burde lære å holde oss unna fellene.

Ja for det er jo et faktum at vi alltid havner i de samme fellene. Ubrukelige mannfolk, utnyttende sjefer, vanskelige venner og grandiosa til middag selvoom det bare tar ti min å lage en salat. Så hvordan skal du unngå å få klapp på hånden i det du vet du gir deg ut på bekjent terrirorium? Si nei. Si nei til folk, si nei til søstra di, og si nei til sjefen din når du vet du har bedre ting å gjøre.

Hva styrer denne idiotiske trangen til å begå samme feil om og om igjen? Jo, selvfølelse. Selvfølelse og samvittighet. SS. Det er nemlig ikke uten tvil at grunenn vi sender venniner ut i stygge kjoler er for at vi ikke har samvittighet til å si "sorry, nei, det ser ikke bra ut!" eller hva med å gå ut med ubrukelige mannfolk? Det hjelper ikek syns synd på dem, bare si nei! Tapere forblir de uansett.. og sjefen din? Jo h*n er sjef for en grunn, og kan da jobbe de ekstra timene selvom h*n har vært på jobb hele dagen. Det er en grunn til at de får mer lønn enn deg.

En del av det å være en venn er å støtte dine venner hver eneste gang de har gjort noe galt, igjen. Du støtter meg, jeg støtter deg.. og all denne støtten, vel den går bare rundt for å få folk til å føle at de ikke har gjort noe galt. Hva leder dette til? Jo, at vi gjør det igjen! I dag sa jeg nei for første gang, og det føltes herlig. Så si nei, si et er feil, og ikke la samvittigheten eller selvtillitten din ta overhånd mer. Due r bedre, du fortjener bedre, og du kan bedre!

Ps, ikke si nei når du burde si ja da.. da har diu bæsja på leggen.

Ingen kommentarer: