onsdag 4. november 2009

Forventnigner



Når du er liten drømmes det om at du skal bli en lege, en kjent sportsstjerne, eller kanskje bare klare skolen.. når du blir eldre er det ikke lenger en drøm, da fylles livet vårt med forventninger.

Nå er det ikek lenger mamma og pappa som har forventninger om at du skal skinne, men alle andre rundt deg. Du skal prøve å se bra ut for at du ikke skal være den stygge venninnen, samtidig som den herlige kjæresten. Helst være den smarte datteren, den flinkeste eleven, og den beste venn.

I mitt liv så har jeg lenge vært opptatt av å lede. Styre, sjefe, og ha noe å si. Dette er mildt sagt ikke like enkelt. Det kreves at du skal være objektiv i en hver sak, at du skal ta til deg, og sette regler. Ikke misnt være seriøs og streng nok til at folk skal ta deg alvorlig. Samtidig må du ikke glemme å fortsette å være alles solstråle.

I en voksenverden med jobb, kjæreste og alt som følger med... så er det ikke en tur i skogen å prøve å ta over verden akkurat. Etter alt er unnagjort, så skal jeg love deg at noe er galt. Hvem skal du få kjeft av? JO sjefens sjef. Det er alltid en av dem! Når du da har gjennomgått, fårr kjeft, ryddet opp, og gjort mer enn det du ville, så kan du endelig legge bena på bordet og trøste deg med, at du er en god sjef. Eller kan du?

Nei. Du kan belage deg på å gjøre bot for at du er en bra, eller det andre mener, dårlig sjef. Du må stå til rette for at du velger feil folk til jobbene, er du ikke streng nok? Ikke flink nok? Folk skal alltid finne det lettere å gi deg ris, enn ros. Kanskje det er karma siden du aldri fikk ris som en unge, bare ros for at du klarte å lese, og tisse på egenhånd.. så derfor får du masse nå. Fordi du tok deg tid til å tisse, eller har du kanskje ikke lest reglemanget?

Det beste med forventninger er at du alltid tror du skal klare det bedre neste gang. Vet du hva? FOlk forandrer seg ikke. Du forandrer deg litt, men ting blir alltid det samme. Så kanskje er det på tide å sette foten ned for ris, og ta det som en mann. For innerst inne, så lenge du gir det beste du har, er det virkelig noe mer å utsette da?